De kolonisten van catan het kaartspel - met uitbreiding tovenaars en draken

kolonisten-van-catan-het-kaartspel-afbeelding-1
9,99
Niet op voorraad

Als kaartspel is de kolonisatie van Catan een heel nieuwe ervaring! Je brengt welvaart door je steden allerlei nuttige gebouwen neer te zetten: zo beschermen badhuizen je tegen epidemieen, terwijl een graanmolen of een wolspinnerij op de juiste plek meer grondstoffen geeft. Je ridders beschermen het land, en kunnen rijk beloond worden door zich in toernooien dapper te weren. Zoals bij het bordspel gaat niets zonder grondstoffen. Het in dienst nemen van een zwakke en weinig imponerende ridder kost al gauw waardevolle erts en graan. Het is oppassen geblazen: als je tegenstander de Zwarte Ridder inzet, is zelfs je dapperste edelman kansloos!

 

 

Drijf handel , en versterk je economische macht door een haven of een handelspost te vestigen! Bouw vloten om grondstoffen gunstiger te kunnen verhandelen. Stuur een vuurduivel op een belangrijk gebouw van je tegenstanderaf! Het kan ook tactiek zijn, om ervoor te zorgen, dat je de juiste verdedigingskaarten hebt, zodat agressie van je tegenstander kunt beteugelen. Hoe het ook zij, de betere strategie en een snuifje geluk beslissen, wie uiteindelijk de heerser van Catan wordt.

 

Interressante links:

Uitleg kaartspel van Catan

 

Categorie:
  • Kaartspellen
  • Legspel
  • Strategisch
  • uitbreiding
Conditie :
Conditie: Redelijk
Spelers :
  • 2
Taal :
nederlands
Uitgever:
999 games
Leeftijd vanaf:
10
Speelduur:
75 min
De Kolonisten van Catan - Het Kaartspel is een aardige optie als je vaak met je partner spelletjes speelt. Het idee is hetzelfde als het bordspel; je moest verschilde grondstoffen sparen om zo straten, dorpen, steden te bouwen en ridders te recruiteren. Ik heb het gevoel dat ik het kaartspel geluk wel een grotere rol speelt, omdat het echt heel erg afhankelijk is van welke kaarten je trekt. Het spel is eigenlijk alleen te winnen door gemeen te spelen; grondstoffen omruilen, handkaarten stelen, ridders en gebouwen van de ander vernietigen, dit is niet altijd bevordelijk voor de relatie tussen de twee spelers;-)
Schrijf een beoordeling

Gerelateerde Producten

AANBIEDINGEN