Spear spellen

spear logo

Spear spellen

 

 

J. W. spear en zonen waren belangrijke fabrikanten van bordspellen tijdens de 20e eeuw. Het bedrijf werd opgericht door Jacob Wolf Spier (1832-1893) in Fürth, in de buurt van Nuremberg, Duitsland in 1879,met een productie van goederen zoals tafelkleden, fotolijsten en prullenmanden.

 

in het bedin van de eeuw waren spellen het belangrijkste product geworden, wat geleidelijk naar een groter bedrijf leide en Spear en Sons een van de bekendste internationale fabrikanten van spellen werden. Met meer dan 600 man in dienst.,/p>

 

In 1932 zetten ze een fabriek in Brimsdown, Enfield, Groot-Brittannië. En toen de opkomst van de nazi's begon verhuisde sommige van de joodse familie Spear naar Groot-Brittannië. De Nuremberg fabriek werd gedwongen "gekocht" door een Duitse zakenman, en overleefde het grote gedeelte van de Tweede Wereldoorlog onder nazi-controle totdat de Royal Air Force het bombardeerde.

 

De fabriek in Groot-Brittannië stapte over naar militaire productie tijdens de oorlog en keerde daarna terug naar het maken van games. In 1954 verwierf het bedrijf het recht om scrabble te produceren en te verhandelen voor markten buiten Noord-Amerika. Ze maakten de Brickplayer constructiespeelgoed en bordspellen.

 

Het bedrijf werd in 1994 overgenomen door Mattel na een onderhandelings oorlog met Hasbro. Mattel sluitte de fabriek in Groot-Brittannië terwijl de productie van Scrabble nog in gang was, de meeste traditionele spear spellen worden niet meer gemaakt.