De kolonisten van de prehistorie

de kolonisten van de prehistorie afbeelding 1
14,99
1 items
+

De kolonisten van de prehistorie

 

*LET OP! 4 grondstofkaartjes ontbreken.

 

 

Het spel

 

De kolonisten van de prehistorie is een fascinerend bordspel voor 3 of 4 spelers vanaf 10 jaar. Het spelsysteem is gebaseerd op het populaire kolonisten van Catan.

 

De spelers beginnen met enkele dorpen in Afrika. Daar ontstaan nomadenstammen, die via het Midden-Oosten naar Europa en Azie trekken. Ze doen in het nieuwe land belangrijke uitvindingen en vestigen zich daar door nieuwe dorpen te stichten. Deze zijn hard nodig, want dorpen brengen grondstoffen op om verder te kunnen. Daarmee wordt gewerkt aan ontwikkelingen en uitvindingen, die vaart in het spel brengen. Uiteindelijk worden zelfs Australie en Amerika ontdekt en bewoond. Niet alles gaat echter van een leien dakje: concurrerende neanderthalers zwerven rond en nemen goede jachtgronden en vindplaatsen in bezit. In Amerika lopen gevaarlijke Sabeltandtijgers rond. En in Afrika verschijnt een nieuwe vijand: droogte verandert het land langzaam maar zeker in een woestijn. Voor het zover is, moeten de spelers hun afrikaanse voorouders naar vruchtbare gebieden leiden!

 

De kolonisten van de prehistorie is een spel met veel interactie. Er zal intensief ruilhandel gepleegd moeten worden om aan de juiste grondstoffen te komen, die nodig zijn om verder te komen. Er zijn - net als bij de Kolonisten van Catan - veel wegen, die naar de overwinning leiden. Uiteindelijk hangt het van inzicht van de spelers af, wie dit educatieve en uitdagende spel gaat winnen!

Conditie :
Conditie: Redelijk
Speelbare spellen :
Incompleet (wel speelbaar)
Uitgever:
999 games

Gerelateerde Producten

AANBIEDINGEN