Noordhoff Uitgevers

noordhoff uitgevers logo

Noordhoff Uitgevers

 

 

Geschiedenis

 

Noordhoff Uitgevers is sinds 31 maart 2008 de naam van een uitgeverij van leermiddelen. Het bedrijf is in 1968 ontstaan als Wolters-Noordhoff uit de fusie van J.B. Wolters en P. Noordhoff en werd in 1972 gefuseerd met de ICU-groep en H.D. Tjeenk Willink tot Kluwer, waar het vanaf 1987, het jaar dat Kluwer opging in Wolters Kluwer, de divisie Educatie vormde.

In 2008 besloot Wolters Kluwer dat de divisie niet meer tot haar kernactiviteit behoorde en werd de divisie verkocht aan investeringsmaatschappij Bridgepoint Capital, waarbij Wolters Kluwer bedong dat de naam Wolters niet meer gebruikt zou mogen worden om naamsverwarring te voorkomen.

 

Noordhoff uitgevers nu

 

Noordhoff uitgevers ontwikkeld met meer dan 355 medewerkers met veel plezier en professionaliteit materiaal voor vrijwel elk onderwijsniveau.

Ze leveren producten en diensten voor de basisschool, het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, opleidingen voor professionals en het hoger onderwijs. En ook geven ze natuurlijk De Grote Bosatlas uit dat inmiddels uitgegroeid is tot een hele Bosatlasfamilie.

Ook andere producten tonen aan dat leren leuk is, zoals de Lijsters, Loco en de populaire software van ambrasoft

 

Vernieuwend en waardevol

 

Noordhoff Uitgevers houdt de behoefte in het onderwijs nauwlettend in de gaten, zeker ook als het om digitalisering gaat. Met multimediale methoden (lesmethoden naar keuze gedrukt, digitaal of in een combinatie daarvan) en het iPad aanbod (Studiekit) voor het voortgezet onderwijs en digibordsoftware voor het basisonderwijs zijn zij een van de voorlopers op het gebied van digitaal lesmateriaal. Maar technologie is geen doel op zich. Waarde toevoegen aan het onderwijs is altijd het uitgangspunt, ook bij digitaal lesmateriaal.

De producten en diensten worden in nauwe samenwerking gedaan met degenen die de nodige praktijkervaring hebben: de mensen uit het onderwijs. Een voorwaarde om de kwaliteit te bereiken waar wij al ruim 175 jaar voor staan.

 

Vestigingen

 

Noordhoff Uitgevers is gevestigd in Groningen en Houten.

Interessante links:

Geen producten in deze categorie