Hans im Glück

hans im gluck logo

hans im gluck


Hans im Glück is een uitgeverij die bekent staat om het leveren van kwaliteitsspellen. Familiespellen ook, die voor alle leeftijden haalbaar zijn. Deze spellen zijn spellen die je aanschaft en gezellig met het hele gezin eens kan spelen. Avondvullende spellen ook, mooi materiaal, vernuftige en eenvoudige spelsystemen, met voldoende tactische en strategische mogelijkheden.


Geschiedenis


Hans Im Glück werd opgericht in 1983 door Bernd Brunnhofer en Karl-Heinz Schmiel. De eerste spellen werden met de hand gemaakt in een kleine werkplaats. Op spiel traden ze voor de eerste keer op het voorplan en ze kregen onmiddellijk de nodige aandacht en erkenning. Dit hadden de oprichters Bernd Brunnhofer en Karl-Heinz Schmiel niet verwacht en ze stortten zich nadien dan ook volledig in de spellenwereld.


Met "Greyhounds" worden ze voor het eerst bekend bij het grotere publiek, aangezien dit spel op de lijst kwam voor "spiel des jahres" in 1986. Een jaar nadien zou Karl-Heinz Schmiel zich terugtrekken uit de onderneming, om zich meer toe te leggen op z'n job als pedagoog. Voor Bernd werd het dan ook ineens een fulltime job. In 1990 en 1991 begon men prijzen te pakken met "maestro" en "drunter & drüber". Het wordt steeds maar drukker, omdat men zich ook moet gaan toeleggen op marketing en het bedrijf uitbreidt met redactiemedewerkers en persmedewerkers.


De rest is geschiedenis, er kwamen steeds meer klinkende namen op de markt van deze uitgeverij, met een enorme boost bij het verschijnen van Carcassonne, ook in het buitenland ontplofte de markt voor dit spel en HiG was ineens geen kleine uitgever meer. HiG werkt ondertussen met welklinkende namen samen zoals : Wrede, Watson, Lehman, Li, Kramer, Knizia en Zur Linde. Niet de kleinste in spellenland.


Kleine opsomming van de uitgaven van Hans im Glück


Drunter und drüber – Spiel des Jahres 1991

El Grande – Spiel des Jahres 1996, Deutscher Spiele Preis 1996

Euphrat & Tigris – Deutscher Spiele Preis 1998

Carcassonne – Spiel des Jahres 2001, Deutscher Spiele Preis 2001

Amun Re – Deutscher Spiele Preis 2003


Interessante links:

Geen producten in deze categorie